Karlovarský knedlík s petrželovou natí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 0,3 l mléko 1 lžička cukr krupice 10 ks rohlík 1 hrst petrželová nať
Postup Karlovarský knedlík s petrželovou natí
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si mísu, do které nakrájíme rohlíky na kostičky. Zalijeme mlékem, přibližně 0,3 l. Rohlíky nesmí být moc mokré, ani suché. Přidáme cukr, sůl a nasekanou petrželovou nať. Vezmeme vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec vmícháme do směsi
Připravíme si 2 klasické látkové utěrky, namočíme je ve studené vodě a potřeme trochou oleje. Těsto rozdělíme na půl a do těchto utěrek zabalíme 2 šišky. Z obou stran uvážeme provázkem
Zabalené knedlíky vaříme 25 minut ve vroucí vodě přiklopené pokličkou. Po 12 minutách knedlíky otáčíme. Po uplynutí času knedlíky vyndáme a nakrájíme. Já krájím nití, aby se knedlíky nezmáčkly
Karlovarský knedlík s petrželovou natí podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.