Žemlovka s banány recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce rum 100 g rozinky 5 ks banán 100 g cukr moučka 3 kelímky smetana na vaření máslo na vymazání 1 lžička vanilkový extrakt 400 g bílý toastový chléb
Postup Žemlovka s banány
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vymažeme máslem. Vejce utřeme s vanilkovým extraktem, solí, cukrem a smetanou. Plátky toastového chleba rozkrojíme na půl a namočíme do smetany. Přidáme na kolečka nakrájené banány a rozinky máčené v rumu
Vše opatrně zamícháme a necháme chvíli odstát. Směs dáme do zapékací misky a pečeme zhruba 35 minut při 160 °C. Upečenou žemlovku vyjmeme, necháme lehce vychladnout a můžeme podávat
Žemlovku s banány rozdělíme na talíře a můžeme podávat.