Žemlovka s banány recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
rum
100 g rozinky
5 ks banán
100 g cukr moučka
3 kelímky smetana na vaření
máslo na vymazání
1 lžička vanilkový extrakt
400 g bílý toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme máslem. Vejce utřeme s vanilkovým extraktem, solí, cukrem a smetanou. Plátky toastového chleba rozkrojíme na půl a namočíme do smetany. Přidáme na kolečka nakrájené banány a rozinky máčené v rumu

  2. Vše opatrně zamícháme a necháme chvíli odstát. Směs dáme do zapékací misky a pečeme zhruba 35 minut při 160 °C. Upečenou žemlovku vyjmeme, necháme lehce vychladnout a můžeme podávat

  3. Žemlovku s banány rozdělíme na talíře a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!