Hlíva na divoko recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce sádlo voda 5 kuliček jalovec 300 g hlíva ústřičná 3 lžičky cukr krupice 1 lístky bobkový list 5 kuliček nové koření 300 ml bílé víno 1 - 2 lžíce hladká mouka 5 kuliček celý pepř 1 ks střední cibule 1 lžíce mletá sladká paprika 1 lžička sušený česnek
Postup Hlíva na divoko
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření), osolíme a uvedeme do varu. Pak vsypeme hlívu a 15 minut ji vaříme. Necháme ještě 5 minut "stát", pak hlívu scedíme a vybereme koření
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dohněda osmažíme na rozehřátém sádle. Přidáme hlívu, poprášíme ji solí, sušeným česnekem a mletou paprikou a promícháme. Vše podlijeme bílým vínem a dusíme asi 20 minut. Víno podle potřeby přiléváme
Ve vodě rozmícháme mouku, kašičku vlijeme k měkké hlívě, dobře rozmícháme a 10 minut za občasného míchání provaříme. Pokud jsme použili suché víno, přisypeme ještě 2 - 3 lžičky cukru krupice. Hustotu omáčky si zvolíme podle sebe, přidáváme již ale pouze horkou vodu
Jako přílohu k hlívě na divoko doporučuji houskový knedlík a třeba uzenou krkovičku.