Hlíva na divoko recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce sádlo
voda
5 kuliček jalovec
300 g hlíva ústřičná
3 lžičky cukr krupice
1 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
300 ml bílé víno
1 - 2 lžíce hladká mouka
5 kuliček celý pepř
1 ks střední cibule
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky

  2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření), osolíme a uvedeme do varu. Pak vsypeme hlívu a 15 minut ji vaříme. Necháme ještě 5 minut "stát", pak hlívu scedíme a vybereme koření

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dohněda osmažíme na rozehřátém sádle. Přidáme hlívu, poprášíme ji solí, sušeným česnekem a mletou paprikou a promícháme. Vše podlijeme bílým vínem a dusíme asi 20 minut. Víno podle potřeby přiléváme

  4. Ve vodě rozmícháme mouku, kašičku vlijeme k měkké hlívě, dobře rozmícháme a 10 minut za občasného míchání provaříme. Pokud jsme použili suché víno, přisypeme ještě 2 - 3 lžičky cukru krupice. Hustotu omáčky si zvolíme podle sebe, přidáváme již ale pouze horkou vodu

  5. Jako přílohu k hlívě na divoko doporučuji houskový knedlík a třeba uzenou krkovičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!