Krůtí na zázvoru s broskvemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl solamyl brambory 5-10 dkg eidam drcený kmín mletý zázvor 4 plátky krůtí prsa sušená bazalka 1 konzerva kompotované broskve s nálevem
Postup Krůtí na zázvoru s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, lehce posypeme solamylem, ochutíme zázvorem a zakapeme olejem. Vytvořenou směs dáme odležet alespoň na hodinu do lednice
Krůtí maso orestujeme na rozehřáté pánvi dozlatova, můžeme přilít trochu vody a pod poklicí dusíme, dokud nebude měkké. Ke konci přidáme několik kousků broskví a necháme chvíli na pánvi společně s masem, již bez poklice
Do připravené zapékací místy zalijeme dno šťávou z broskví, střídavě naskládáme maso a broskve. Mísu dáme do rozehřáté trouby a necháme asi 5 minut zapéct, ke konci zapékání poklademe do mísy nahrubo nastrouhaný sýr a dáme jej roztopit do trouby
Jako příloha ke krůtímu na zázvoru s broskvemi jsou nejvhodnější brambory. Já používám sypané bazalkou, kmínem a pečené v troubě, které jsou hotové během restování masa - trouba tak je nachystaná k zapékání.