Batátové pyré se zeleninovou směsí a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
mléko
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 - 2 ks batáty
koření na čínu
2 ks kuřecí prsa
sójová omáčka
provensálské koření
1 - 2 ks červená cibule
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že si nakrájíme potřebnou zeleninu (pórek, cibuli, mrkev) na kostičky nebo nudličky a umyjeme a oloupeme batáty (2 malé nebo jeden velký). Batáty nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, trochu osolíme a dáme vařit, dokud nebudou batáty měkké (cca 15 minut). Uvařené batáty scedíme. Nakrájenou zeleninu zatím necháme stranou

  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na tenké nudličky. Masové nudličky dáme do misky, přidáme sójovou omáčku a koření. Nesolit, sójová omáčka maso osolí dostatečně. Vše promícháme a rozehřejeme pánev s olejem. Začneme smažit maso. Když se nám zdá maso hotové, přidáme zeleninu a promícháme. Smažíme ještě několik minut za občasného zamíchání. Když mrkev změkne, je to pro nás signál, že máme hotovo. Vzniklou směs přikryjeme poklicí, aby nám nevychladla a pustíme se to batátového pyré

  3. Do scezených horkých batátů přidáme trochu másla a rozšleháme tyčovým mixérem. Pokud máme radši jemnější kaši, přidáme ještě trochu mléka. Podle potřeby osolíme

  4. Batátové pyré se zeleninovou směsí a kuřecím masem dáme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!