Smažené batátové koule Kachori recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
máslo
1/2 ks šalotka
120 g hladká mouka
1 špetka mletý koriandr
2 lžíce kukuřičný škrob
1 lžíce čerstvý koriandr
250 g rybí filé (treska)
250 g krémová zakysaná smetana
1 ks nať jarní cibulky
chilli vločky
1 lžička ostrá chilli omáčka
1/2 lžičky drcený římský kmín
600 g bílé batáty

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Tresku necháme rozmrazit a nakrájíme na kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou olivového oleje, na kterém necháme zpěnit římský kmín a vmícháme šalotku. Vše krátce orestujeme a přidáme nakrájenou tresku, mletý koriandr, jarní cibulku, sůl a pepř a směs podusíme tak, aby vznikla hladká jemná hmota. Náplň necháme vychladnout

  2. Připravíme se těsto. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a na páře uvaříme doměkka. Měkké brambory rozmačkáme nebo prolisujeme, smícháme se lžičkou oleje, kukuřičným škrobem, hladkou moukou a vejcem. Ze směsi vypracujeme hladké a nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme v ruce placičky, plníme treskou a tvarujeme do koulí. Plněné koule obalíme v kukuřičném škrobu a smažíme při střední teplotě ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Kachori necháme na ubrousku okapat

  3. Připravíme si pikantní omáčku. Zakysanou smetanu promícháme se lžičkou chilli omáčky, chilli vločkami a čerstvě nasekaným koriandrem. Omáčku osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  4. Smažené batátové koule Kachori podáváme s pikantní omáčkou a čerstvou zeleninou jako teplou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!