Smažené batátové koule Kachori recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce máslo 1/2 ks šalotka 120 g hladká mouka 1 špetka mletý koriandr 2 lžíce kukuřičný škrob 1 lžíce čerstvý koriandr 250 g rybí filé (treska) 250 g krémová zakysaná smetana 1 ks nať jarní cibulky chilli vločky 1 lžička ostrá chilli omáčka 1/2 lžičky drcený římský kmín 600 g bílé batáty
Postup Smažené batátové koule Kachori
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si náplň. Tresku necháme rozmrazit a nakrájíme na kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou olivového oleje, na kterém necháme zpěnit římský kmín a vmícháme šalotku. Vše krátce orestujeme a přidáme nakrájenou tresku, mletý koriandr, jarní cibulku, sůl a pepř a směs podusíme tak, aby vznikla hladká jemná hmota. Náplň necháme vychladnout
Připravíme se těsto. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a na páře uvaříme doměkka. Měkké brambory rozmačkáme nebo prolisujeme, smícháme se lžičkou oleje, kukuřičným škrobem, hladkou moukou a vejcem. Ze směsi vypracujeme hladké a nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme v ruce placičky, plníme treskou a tvarujeme do koulí. Plněné koule obalíme v kukuřičném škrobu a smažíme při střední teplotě ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Kachori necháme na ubrousku okapat
Připravíme si pikantní omáčku. Zakysanou smetanu promícháme se lžičkou chilli omáčky, chilli vločkami a čerstvě nasekaným koriandrem. Omáčku osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Smažené batátové koule Kachori podáváme s pikantní omáčkou a čerstvou zeleninou jako teplou chuťovku.