Krůtí mleté biftečky s lečem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
2 ks vejce
4 lžíce solamyl
chilli paprička
grilovací koření
2 dl sójová omáčka
1 sklenice sterilované lečo
600 g krůtí prsa
150 g sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme, překrojíme na menší díly a umeleme do mísy společně s malou sklenicí leča. Přidáme 2 vejce, 4 lžíce solamylu, 2 dl sójové omáčky, grilovací koření a 1 dl oleje. Osolíme a můžeme přidat podle chuti i nasekanou chilli papričku. Vše řádně promícháme a necháme odležet 24 hodin v lednici

  2. Odleženou směs nabíráme velkou lžící a zvolna smažíme dozlatova na sádle v lívanečníku

  3. Krůtí mleté biftečky s lečem podáváme s různě upravenými brambory, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!