Moje domácí kynutá pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
140 ml voda
1 ks rajče
kečup
20 g droždí
50 g niva
50 g eidam
1 balíček mozzarella
250 g hladká mouka
koření na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, rozdrobeného droždí, vody, soli a oleje vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Z takového množství uděláme dvě pizzy

  2. Z vykynutého těsta vytvoříme rukou dvě placky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme kečupem a posypeme kořením na pizzu. Navrch rozložíme mozzarellu, rajčata a posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Domácí kynutou pizzu pečeme v troubě na 160 °C zhruba 25 minut

  3. Upečenou domácí kynutou pizzu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!