Moje domácí kynutá pizza recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 140 ml voda 1 ks rajče kečup 20 g droždí 50 g niva 50 g eidam 1 balíček mozzarella 250 g hladká mouka koření na pizzu
Postup Moje domácí kynutá pizza
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, rozdrobeného droždí, vody, soli a oleje vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Z takového množství uděláme dvě pizzy
Z vykynutého těsta vytvoříme rukou dvě placky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme kečupem a posypeme kořením na pizzu. Navrch rozložíme mozzarellu, rajčata a posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Domácí kynutou pizzu pečeme v troubě na 160 °C zhruba 25 minut
Upečenou domácí kynutou pizzu ihned podáváme.