Kroupová polévka s cizrnou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl máslo 1 ks cibule 1 ks mrkev 80 g cizrna zeleninový vývar mletý černý pepř 200 g malé kroupy
Postup Kroupová polévka s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme do dostatečného množství vody a necháme přes noc nabobtnat. Kroupy řádně propereme v horké vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo
Nabobtnalou cizrnu scedíme, propláchneme a uvaříme v nové studené vodě doměkka. Potom ji scedíme a necháme okapat
Na másle orestujeme cibuli, přidáme vyprané okapané kroupy, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Ke konci vaření, přidáme do polévky nastrouhanou mrkev, okapanou cizrnu a česnek. Necháme ještě 10 minut povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Kroupovou polévku s cizrnou ozdobíme bylinkami a podáváme s chlebem.