Kroupová polévka s masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 ks cibule 1/2 ks kuře 1/2 ks pórek 250 g kroupy 5 kuliček nové koření 1/2 ks malý celer 10 kuliček černý pepř 1 ks velká mrkev čerstvá petrželka 400 g libové uzené maso 1 ks velký brambor 1 ks malá petržel
Postup Kroupová polévka s masem
Postup přípravy receptu
-
Kroupy spaříme a propláchneme. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Vodu slijeme a kroupy odložíme stranou
Kuře a uzené maso očistíme a omyjeme. Celer, mrkev, petržel a pórek očistíme, cibuli s česnekem oloupeme. Připravené suroviny vložíme do studené vody, přidáme koření, sůl a zakryté vaříme zvolna alespoň 2 hodiny, dokud není maso měkké. Potom vývar přecedíme do jiného hrnce a maso i zeleninu nakrájíme na kousky. Syrový brambor oloupeme a nastrouháme najemno
Vývar přivedeme k varu, vložíme uvařené kroupy, zeleninu a maso. Polévku zahustíme nastrouhaným bramborem, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme kořením. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať, ale již dále nevaříme
Kroupovou polévku s kuřecím a uzeným masem podáváme s pečivem jako samostatný chod.