Drobenkový plněný koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

máslo
2 lžíce rum
3 dl mléko
1 - 2 lžíce cukr krupice
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
1 kelímek zakysaná smetana
1/2 lžičky citronová kůra
polohrubá mouka
1 kelímek měkký tvaroh
200 g mletý mák
2 hrstě mleté ořechy
máslo na vymazání
1 hrst třtinový hrubý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si zvolíme formu na pečení. Podle její velikosti navolíme množství surovin na drobenku (těsto). Cukr, změklé máslo a mouku zpracujeme pomocí prstů na drobivou směs

  2. Tvaroh vyšleháme se smetanou, citronovou kúrou a třtinovým cukrem do hladkého krému

  3. Mletý mák smícháme s ořechy, mlékem, cukrem a rumem v druhou náplň

  4. 3/4 drobenky vsypeme do vymazaného menšího plechu nebo pekáčku. Pokryjeme tvarohovou náplní, makovou náplní a zasypeme zbytkem drobenky

  5. Drobenkový plněný koláč dáme péct do vyhřáté trouby na 30 - 40 minut. až je na povrchu zlatavý

  6. Před krájením necháme drobenkový plněný koláč vychladnout. Nakrájíme na kostky a podáváme. Je moc dobrý!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!