Chutné a levné kuřecí rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 ks cibule
5 dkg celer
pažitka
2 ks mrkev
3 balíčky rýže
200 g niva
4 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
kari koření
1 špetka drcený kmín
mletý černý pepř
1 ks slepičí bujon
2 ks kuřecí stehno
15 dkg gothaj

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce vložíme omytá kuřecí stehna, očištěnou mrkev, celer, nové koření, bobkový list, celý pepř, cibuli, vodu a vaříme asi 45 minut. Mezitím druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, gothaj nakrájíme na malé kostičky, nivu nastrouháme a pažitku nebo petrželku nasekáme nadrobno

  2. Uvařená stehna obereme na kousky. Do pekáče vysypeme rýži z 3 varných sáčků. Na másle si osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme gothaj, kousky kuřecího masa a slepičí bujon. Bujon necháme rozpustit a tuto směs přidáme do pekáče k syrové rýži. Dále přidáme špetku kmínu, soli a kari koření. Do pekáče přilijeme vývar z kuřete. Pokud jsou syrové rýže například 2 hrnky, přilijeme 4 hrnky vývaru, tedy jednou tolik. Já přidávám vývaru i víc. Rizoto je pak vlhčí

  3. Rizoto vložíme do trouby a pečeme, dokud rýže nezměkne, přibližně asi 30 minut

  4. Chutné a levné kuřecí rizoto na talíři posypeme nastrouhanou nivou, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí a podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!