Ostrá omáčka k masům recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 hrst petrželka
1 ks cibule menší
3 lžíce zakysaná smetana hustá
3 ks rajčata středně velká

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme a oloupeme. Pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme rozčtvrtíme. Stroužky česneku sloupneme

  2. Všechny suroviny vložíme do mís,i osolíme a ponorným mixerem rozdrtíme na kaši

  3. Nakonec pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu. Zdobíme šlehačkou a petrželkou

  4. Podáváme k masům pečeným, grilovaným nebo jako dip k fondue

  5. Omáčka je také výborná s topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!