Teplý dýňový koktejl Auberge de Provence s bílou čokoládou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- sůl 450 ml mléko 0,13 lžiček hřebíček 0,5 lžiček mletá skořice 130 g bílá čokoláda 0,25 lžiček mletý zázvor 0,13 lžiček mletý muškátový oříšek 150 ml čerstvé dýňové pyré 1 lžička vanilkový prášek
Postup Teplý dýňový koktejl Auberge de Provence s bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček. Skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu. Čokoládu nakrájíme na kostky
Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z plotny. Do základu přidáme bílou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dýňový koktejl nalijeme do hezké skleničky na whisky
Teplý dýňový koktejl Auberge de Provence s bílou čokoládou ozdobíme šlehačkou a skořicí. Ihned podáváme. Šlehačku přidáváme až ve chvíli, kdy se dezert servíruje na stůl, jinak se kvůli teplotě čokolády začne roztékat. Pro dekoraci můžeme přidat oplatku a čerstvou mátu.