Ostrá kýta na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks cibule
grilovací koření
olej na smažení
0,75 l vroucí voda
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
mleté chilli koření
madráské kari

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Vepřové plátky můžeme naklepat, ale nemusíme. Maso okořeníme čerstvě mletým pepřem, chilli kořením a kdo má rád, jemně si plátky posype i madráským kari. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky

  2. Vepřové plátky vložíme okořeněnou stranou do rozpáleného oleje. Povrch jemně poprášíme grilovacím kořením nebo podle vlastní chuti (koření na steaky, barbecue). Maso opečeme z obou stran dozlatova a potom ho dáme stranou

  3. Do výpeku vsypeme nakrájenou cibuli, osolíme a necháme zesklovatět. Následně vrátíme zpět maso, zalijeme vroucí vodou jen tak, aby bylo ponořené a pod poklicí pomalu dusíme doměkka

  4. Ostrá kýta na cibuli se hodí k bramborovým přílohám, rýži, těstovinám i chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!