Ostrá polévka s kuřecím a zeleninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 3 - 4 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 1 ks pórek 1 lžíce rajčatový protlak 2 ks chilli paprička 1 lžička čerstvý zázvor 1/2 lžičky mletý koriandr mletý černý pepř 2 hrstě špenátové listy 2 ks kuřecí stehenní řízek 1 lžíce chilli pasta 700 ml silný kuřecí vývar 1 lžička umeocet 1 - 2 lžíce sojová omáčka Tamari
Postup Ostrá polévka s kuřecím a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky očistíme, osolíme, opepříme a naklepeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme, nastrouháme a chilli papričky jemně nasekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Špenát očistíme a podle potřeby překrájíme
Na oleji z obou stran opečeme kuřecí řízky doměkka a odložíme stranou. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, zázvorem a chilli papričkami. Pak vmícháme chilli pastu, rajčatový protlak, mletý koriandr a cukr. Vše krátce osmahneme, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme pórek, špenát a na kousky nakrájené maso. Vše vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Nakonec ostrou polévku s kuřecím dochutíme Tamari omáčkou, podle potřeby okyselíme umeoctem a přisladíme cukrem
Ostrou polévku s kuřecím a zeleninou podáváme s pečivem.