Makový drobenkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 70 g cukr 6 lžic olej 1 špetka sůl 25 g máslo 5 lžic mléko 0,4 l mléko 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 300 g polohrubá mouka 50 g škrobová moučka 150 g netučný tvaroh 250 g mletý mák 1 balíček kypřící prášek do pečiva máslo na vymazání drobenka
Postup Makový drobenkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Mák svaříme s 0,25 l mléka, cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s máslem. Škrobovou moučku smícháme se zbytkem mléka a vmícháme do makové hmoty. Makovou náplň necháme přejít varem a vychladnout
Drobenku si připravíme podle chuti z másla, mouky a cukru
Plech vymažeme dobře máslem a předehřejeme troubu. Použijeme jeden velký plech, já použila dva malé a kulaté
Těsto na makový drobenkový koláč zpracujeme z odkapaného tvarohu, mléka, oleje, cukru, soli a poloviny mouky. Zbylou mouku smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta
Tvarohové těsto rozválíme a přendáme na vymazaný plech, vytvarujeme malý okraj. Naneseme makovou náplň, posypeme drobenkou a můžeme péct
Makový drobenkový koláč pečeme asi 45 minut. Pak už stačí jen nakrájet a podávat.