Velikonoční makový beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce rum 260 ml mléko 1 ks prášek do pečiva kokos strouhaný 20 dkg cukr moučka 20 dkg polohrubá mouka tuk na vymazání 20 dkg mletý mák čokoládová poleva mouka na vysypání lentilky mašle
Postup Velikonoční makový beránek
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na velikonočního beránka
Formu plníme těstem kousek pod uši, abychom měli místo na přiklopení druhé půlky formy. Vymastit a vysypat musíme obě půlky forem
Velikonočního beránka pečeme na 180 °C. Po upečeni sundáme opatrně vrchní půlku formy a špejlí zkusíme jestli je beránek upečený. Pokud ne, tak ho dáme ještě na chvilku do trouby
Velikonočního beránka s mákem zdobíme podle fantazie. Například polevou, mašlí a lentilkami
Poznámka k receptu:Recept je vzykoušen pro velikost formy: 30 x 19,5 x13 cm.