Ořechový dort s marcipánem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

10 vejce
1,5 kostka máslo
1 l mléko
4 lžíce voda
150 g ořechy
420 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
150 g hladká mouka
4 lžičky citronová šťáva
400 g hrubá krupice
120 g hrubá krupice
4 balíčky vanilkový puding

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Dále smícháme mouku, krupici a ořechy. Z bílků ušleháme sníh střídavě zamícháme s připravenou směsí do žloutkového základu

  2. Dort pečeme ve formě, kterou vyložíme alobalem a vymastíme sádlem nebo jiným tukem. Pečeme asi 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě asi při 150 °C. Špejlí zkoušíme, jestli je dort uprostřed dost propečený

  3. Dále si připravíme krém. Z mléka, vanilkového pudingu a cukru uvaříme hustý puding. Během chladnutí posypeme vanilkovým cukrem, aby se nám neudělal škraloup

  4. Dort rozkrojíme na půl necháme vychladnout, poté namažeme 3/4 krému doprostřed dortu. Zbytkem krému rovnoměrně pokryjeme celý dort

  5. Dort dáme zchladnout do lednice a potom podle fantazie ozdobíme marcipánem

  6. Ořechový dort s marcipánem můžeme podávat při různých slavnostních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!