Drobenkový koláč s vlašskými ořechy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

125 g máslo
1 lžička zázvor
1 lžička mletá skořice
125 g hladká mouka
1,2 kg kompotované půlené broskve
1 šálek broskvová šťáva z kompotu
100 g sekané pražené vlašské ořechy
4 lžíce jemný cukr

Postup přípravy receptu

  1. Broskve nejprve řádně osušíme

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájené broskve rozložíme do zapékací misky o rozměrech 25 x 30 cm rozkrojenou stranou nahoru. Zlehka posypeme mletým zázvorem. V kastrůlku povaříme 5 minut broskvovou šťávu, až se její objem zmenší na třetinu, a zalijeme jí broskve v misce

  3. Ve velké míse smícháme mouku, vlašské ořechy, cukr a skořici. Přidáme máslo a prsty směs promícháme tak, aby se utvořily drobné hrudky. Vzniklou drobenkou posypeme broskve a pečeme 30 - 35 minut dozlatova

  4. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!