Drobenkový koláč s vlašskými ořechy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 125 g máslo 1 lžička zázvor 1 lžička mletá skořice 125 g hladká mouka 1,2 kg kompotované půlené broskve 1 šálek broskvová šťáva z kompotu 100 g sekané pražené vlašské ořechy 4 lžíce jemný cukr
Postup Drobenkový koláč s vlašskými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Broskve nejprve řádně osušíme
Troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájené broskve rozložíme do zapékací misky o rozměrech 25 x 30 cm rozkrojenou stranou nahoru. Zlehka posypeme mletým zázvorem. V kastrůlku povaříme 5 minut broskvovou šťávu, až se její objem zmenší na třetinu, a zalijeme jí broskve v misce
Ve velké míse smícháme mouku, vlašské ořechy, cukr a skořici. Přidáme máslo a prsty směs promícháme tak, aby se utvořily drobné hrudky. Vzniklou drobenkou posypeme broskve a pečeme 30 - 35 minut dozlatova
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky