Dýňová polévka Hokkaido se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks cibule
1/2 ks celer
3 ks mrkev
2 ks petržel
1 - 2 g kari
1 - 2 g chilli
1 - 2 ks dýně
3 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
6 kuliček celý pepř
1 kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zeleninový vývar. Já na něj používám: 2 ks petržel, 3 ks mrkev, 1/2 ks celeru. 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 2 ks cibule, špetku kari a chilli. Celer, petržel a mrkev oloupeme, nakrájíme a dáme do hrnce s cca 5 litry vody. Opláchneme cibuli a ve šlupce ji dáme také do vody. Přidáme pepř s novým kořením, kari, chilli a solí. Vše vaříme přibližne hodinu a půl. Pak už jen scedíme a použijeme samotný vývar bez zeleniny

  2. Oloupeme si dýni (nemusíme ji loupat, ale mě se ta slupka moc nelíbí) a vyndáme všechna semínka. Dýni nařežeme na menší kostky pro snadnější vaření a mixování. Do hrnce si dáme trošku oleje a osmažíme na ni cibulku na kostičky do doby, než nám začne sklovatět. Přilijeme vývar k cibulce a přidáme dýni. Vaříme do změknutí. Po změknutí obsah v hrnci rozmixujeme a přilijeme 12% smetanu na vaření. Přidáme trošku chilli, kari a soli podle chuti a chvilku ještě povaříme

  3. Dýňová polévka Hokkaido se smetanou podle tohoto receptu je opravdu moc dobrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!