Maminčina kakaová roláda recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 - 6 ks vejce
3 - 4 lžíce kakao
100 g cukr moučka
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům prosejeme polovinu cukru a vyšleháme do žluté pěny

  2. K bílkům přidáme druhou polovinu cukru a vyšleháme na tuhý sníh

  3. Ke žloutkové směsi vmícháme kakao. A nakonec přidáme bílkový sníh, který opatrným nadzviháváním zapracujeme. Vznikne nám hladké a pěnové těsto

  4. Kakaové těsto na roládu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený kakaový plát necháme zcela vychladnout

  5. Během pečení si připravíme náplň (krém). Dobře vychlazenou smetanu ušleháme do tuha se ztužovačem

  6. Kakaový plát opatrně sejmeme z pečícího papíru a spodní stranu potřeme šlehačkovým krémem. Plát těsta opatrně zamotáváme do rolády, dáváme pozor, aby nám nepopraskal

  7. Takto připravenou roládu uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Kakaovou roládu se šlehačkou nakrájíme na plátky a podáváme ke kávě jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!