Maminčina tvarohová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 lžíce kakao
rozinky
1 ks prášek do pečiva
250 g cukr krupice
ořechy
250 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
kandované ovoce
250 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk s cukrem utřeme, pak přidáme vejce a dále třeme do pěny. Promícháme s tvarohem (netučný nebo polotučný) a moukou prosátou s práškem do pečiva, opláchnutými rozinkami, nakrájenými ořechy nebo kandovaným ovocem

  2. 1/3 těsta oddělíme a vmícháme kakao. 1/2 bílého těsta dáme do vymazané a vysypané formy, na to dáme tmavé těsto a pak zalijeme zbylou polovinu bílého těsta

  3. Maminčinu tvarohovou bábovku pečeme při 180 °C asi 45 - 60 minut. Bábovku zkusíme špejlí, zda je hotová, poznáme to tak, že špejle zůstane suchá a nelepí se

  4. Babiččinu tvarohovou bábovku podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!