Pečená krůtí roláda s pikantní náplní recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 2 lžíce máslo 100 g anglická slanina červená kapie 1 ks červená cibule mletý černý pepř 2 ks čerstvá chilli paprička hladkolistá petrželová nať 700 g krůtí prsa v celku 125 g sýr Phliladelphia
Postup Pečená krůtí roláda s pikantní náplní
Postup přípravy receptu
-
Začneme přípravou náplně. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapii zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky a chilli papričky jemně nasekáme. Na lžíci másla necháme zesklovatět cibulku, vmícháme nasekanou chilli papričku a kapii. Vše krátce orestujeme a necháme vychladnout. V misce promícháme sýr s prolisovaným česnekem a vychladlou orestovanou zeleninou. Náplň ochutíme solí a pepřem
Krůtí prsa očistíme, podélně nakrojíme a upravíme do plátu. Maso tence rozklepeme, opepříme a poklademe slaninou, na kterou navršíme náplň. Pomocí folie maso svineme do rolády a důkladně uzavřeme párátky a zajistíme potravinářskou nití
Krůtí roládu zprudka opečeme ze všech stran na oleji a i s výpekem přendáme do pekáčku. Maso podlijeme malým množstvím vývaru, přidáme několik snítek hladkolisté petrželové natě a lžíci másla. Krůtí roládu s pikantní náplní přikryjeme a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut
Hotovou krůtí roládu nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.