Dýňová polévka bez smetany recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule 600 ml voda 1/2 ks citron 1 špetka chilli 2 listy bobkový list 3 kuličky nové koření 1 lžíce olivový olej 2 špetky muškátový oříšek 2 - 3 kuličky celý pepř 1 lžíce čerstvá pažitka 700 g dýně hokkaido
Postup Dýňová polévka bez smetany
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokkaido omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu i se slupkou nakrájíme na kostky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji cibulku dozlatova osmahneme, přidáme dýni, zalijeme osolenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme do změknutí
Mezitím si nasekáme pažitku a oloupeme česnek
Dýňovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, předtím nezapomeneme vyndat bobkový list a nové koření. Přidáme stroužek česneku a znovu promixujeme. Nakonec přimícháme čerstvou pažitku, okyselíme citronovou šťávou a dochutíme muškátovým oříškem a špetkou chilli
Dýňovou polévku bez smetany podáváme s opečeným toastem.