Dýňová polévka bez smetany recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
600 ml voda
1/2 ks citron
1 špetka chilli
2 listy bobkový list
3 kuličky nové koření
1 lžíce olivový olej
2 špetky muškátový oříšek
2 - 3 kuličky celý pepř
1 lžíce čerstvá pažitka
700 g dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu i se slupkou nakrájíme na kostky

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji cibulku dozlatova osmahneme, přidáme dýni, zalijeme osolenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme do změknutí

  3. Mezitím si nasekáme pažitku a oloupeme česnek

  4. Dýňovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, předtím nezapomeneme vyndat bobkový list a nové koření. Přidáme stroužek česneku a znovu promixujeme. Nakonec přimícháme čerstvou pažitku, okyselíme citronovou šťávou a dochutíme muškátovým oříškem a špetkou chilli

  5. Dýňovou polévku bez smetany podáváme s opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!