Kynuté sladké prsty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
3/4 sklenice mléko
1 kostka droždí
1 ks vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
250 g 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Necháme vzejít kvásek a ze všech surovin vypracujeme těsto. Připravíme si náplně, které chceme použít - tvarohovou, makovou nebo povidlovou

  2. Těsto rozválíme na plát. Z tohoto množství těsta uděláme 2 - 3 pláty. Pláty z poloviny potřeme oblíbenou náplní. Přehneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozkrájíme na různě tvary, jejichž jednu stranu rozkrájíme do tvaru prstů. Kynuté sladké prsty pečeme na 175 °C asi 15 - 20 minut

  3. Kdo chce, může shora posypat ještě drobenkou - 1 díl polohrubé mouky, 1 díl tuku na pečení či másla, 1 díl cukru? množství si upravuji podle konzistence drobenky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!