Kynuté sladké prsty recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 3/4 sklenice mléko 1 kostka droždí 1 ks vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 250 g 100% tuk
Postup Kynuté sladké prsty
Postup přípravy receptu
-
Necháme vzejít kvásek a ze všech surovin vypracujeme těsto. Připravíme si náplně, které chceme použít - tvarohovou, makovou nebo povidlovou
Těsto rozválíme na plát. Z tohoto množství těsta uděláme 2 - 3 pláty. Pláty z poloviny potřeme oblíbenou náplní. Přehneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozkrájíme na různě tvary, jejichž jednu stranu rozkrájíme do tvaru prstů. Kynuté sladké prsty pečeme na 175 °C asi 15 - 20 minut
Kdo chce, může shora posypat ještě drobenkou - 1 díl polohrubé mouky, 1 díl tuku na pečení či másla, 1 díl cukru? množství si upravuji podle konzistence drobenky.