Kynuté svatební koláčky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 g sůl 2 ks vejce 250 g máslo 4 lžíce rum rum 5 ks žloutek 2,5 dl mléko 50 g sádlo 100 g droždí 100 g cukr krupice 200 g cukr krupice cukr moučka 300 g hladká mouka citronová kůra 700 g polohrubá mouka 500 g měkký tvaroh rozpuštěné máslo
Postup Kynuté svatební koláčky
Postup přípravy receptu
-
Z 2,5 dl mléka, špetky cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy nasypeme mouky, cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a sádlo, rum, asi 0,5 dl smetany a nakonec kvásek. Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh, cukr, vejce a citronovou kůru jednoduše smícháme
Z těsta ukrajujeme lžící kousky, které naplníme tvarohovou nádivkou a zakulatíme. Kuličky klademe na vymazaný plech pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova
Hotové kynuté svatební koláčky potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.