Rychlá jahodová dřeň recept
Apetit Recepty dezertyPostup Rychlá jahodová dřeň
Postup přípravy receptu
-
Jahody i s korunkou opláchneme, necháme dobře oschnout a teprve pak lístky odstraníme. Vždy jednu jahodu ze skleničky si ponecháme na ozdobu
Pokud je čas, jahody vložíme asi na hodinku do mrazničky předmrazit, pokud ne, přidáme led, který vložíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso ho rozbijeme na tříšť. Skleničky necháme v mrazničce namrazit
Jahody nasypeme do mixeru, přidáme med i smetanu a vše důkladně rozmixujeme. Pokud nemáme předmrazené jahody, přidáme i ledovou tříšť
Rychlou jahodovou dřeň rozdělíme do předmrazených skleniček, ozdobíme čerstvou jahodou i s korunkou a několika hvězdičkami ušlehané smetany
Na skleničku jahod dávám lžíci tekutého medu a lžíci smetany ke šlehání.