Dýňová polévka po indicku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks brambory
1 ks cibule
1 ks jablko
3/4 - 1 l voda
1/2 lžičky zázvor
1 lžička kurkuma
3 lžíce olivový olej
mletý barevný pepř
50 ml kokosové mléko
1 lžička koření garam masala
1 ks dýně hokaido
2 - 3 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme také na kostky. Oloupanou cibuli a česnek hrubě nasekáme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky

  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, někdy přidávám i kousek másla. Vsypeme cibuli a pár minut restujeme. Přidáme dýni, brambory, česnek a opět chvíli restujeme, občas promícháme. Poté vsypeme jablko, sůl, mletý zázvor, kurkumu, koření garam masala, pepř a zalijeme vodou. Dýňovou polévku vaříme cca 20 minut do změknutí brambor a dýně. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence, zjemníme kokosovým mlékem a podle potřeby dochutíme pepřem a solí, já přidáme i trochu sušeného lahůdkového droždí

  3. Dýňovou polévku po indicku rozlijeme do talířů, dozdobíme zelenou bylinkou a podáváme, skvěle se hodí čerstvý koriandr, ale protože jsem jej zrovna neměla po ruce, nahradila ho čerstvá bazalka a čerstvě mletý pepř. Polévku podáváme samotnou, s krutony nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!