Dýňová polévka po indicku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks brambory 1 ks cibule 1 ks jablko 3/4 - 1 l voda 1/2 lžičky zázvor 1 lžička kurkuma 3 lžíce olivový olej mletý barevný pepř 50 ml kokosové mléko 1 lžička koření garam masala 1 ks dýně hokaido 2 - 3 lžíce sušené lahůdkové droždí
Postup Dýňová polévka po indicku
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme také na kostky. Oloupanou cibuli a česnek hrubě nasekáme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky
V hrnci rozehřejeme olivový olej, někdy přidávám i kousek másla. Vsypeme cibuli a pár minut restujeme. Přidáme dýni, brambory, česnek a opět chvíli restujeme, občas promícháme. Poté vsypeme jablko, sůl, mletý zázvor, kurkumu, koření garam masala, pepř a zalijeme vodou. Dýňovou polévku vaříme cca 20 minut do změknutí brambor a dýně. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence, zjemníme kokosovým mlékem a podle potřeby dochutíme pepřem a solí, já přidáme i trochu sušeného lahůdkového droždí
Dýňovou polévku po indicku rozlijeme do talířů, dozdobíme zelenou bylinkou a podáváme, skvěle se hodí čerstvý koriandr, ale protože jsem jej zrovna neměla po ruce, nahradila ho čerstvá bazalka a čerstvě mletý pepř. Polévku podáváme samotnou, s krutony nebo čerstvým pečivem.