Křehké zelňáky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
4 ks vejce
mouka
400 g škvarky
700 g polohrubá mouka
mletý černý pepř
1 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky umeleme na masovém strojku. Zelí necháme okapat a pokud je dlouhé, překrájíme je

  2. Na vál dáme zelí, škvarky, vejce, zasypeme moukou, osolíme a zaděláme těsto. To pak na pomoučněném vále vyválíme na slabší plát a vykrajujeme zelňáky. Zelňáky přendáme na plech, který nevymazáváme

  3. Ozdobně zelňáky poťukáme nožem do mřížek a pokud je chceme pikantní poprášíme pepřem. Pečeme je při 190 °C přibližně 14 minut

  4. Křehké zelňáky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!