Křehké zelňáky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 4 ks vejce mouka 400 g škvarky 700 g polohrubá mouka mletý černý pepř 1 kg kysané zelí
Postup Křehké zelňáky
Postup přípravy receptu
-
Škvarky umeleme na masovém strojku. Zelí necháme okapat a pokud je dlouhé, překrájíme je
Na vál dáme zelí, škvarky, vejce, zasypeme moukou, osolíme a zaděláme těsto. To pak na pomoučněném vále vyválíme na slabší plát a vykrajujeme zelňáky. Zelňáky přendáme na plech, který nevymazáváme
Ozdobně zelňáky poťukáme nožem do mřížek a pokud je chceme pikantní poprášíme pepřem. Pečeme je při 190 °C přibližně 14 minut
Křehké zelňáky podáváme podle chuti.