Dobrý karlovarský knedlík recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 ks vejce
500 ml mléko
300 g hrubá mouka
muškátový květ
30 g petrželová nať
800 g bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko

  2. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků

  3. Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou

  4. Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!