Dobrý karlovarský knedlík recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 5 ks vejce 500 ml mléko 300 g hrubá mouka muškátový květ 30 g petrželová nať 800 g bílé pečivo
Postup Dobrý karlovarský knedlík
Postup přípravy receptu
-
Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko
Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků
Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou
Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18 - 20 minut.