Rychle křehké kokosové těsto recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

300 g máslo
2 ks žloutek
1 ks citron
150 g cukr moučka
350 g hladká mouka
vanilková esence
60 g kokosová moučka
hladká mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Z celého citronu (bio kvality nebo dobře očištěného) nastrouháme kůru a vymačkáme asi lžíci šťávy

  2. Cukr a máslo utřeme pomocí vařečky, rukou nebo hnětače. Postupně zapracujeme žloutky, prosátou mouku, citronovou kůru, šťávu a nakonec přidáme i strouhaný kokos. Podle chuti můžeme kápnout i trochu vanilkové esence. Zpracujeme hutné kokosové těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a zabalíme do potravinové fólie. Uložíme do ledničky alespoň na hodinu

  3. Z kokosového těsta můžeme tvořit protlačované cukroví pomocí strojku nebo cukrářského sáčku, případně těsto vyválet na pomoučněném vále a vykrajovat nejrůznější tvary. Kokosové cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 - 15 minut podle velikosti

  4. Kokosové těsto si můžeme připravit do zásoby, v lednici vydrží max. týden, ale v mrazáku až měsíc. Upečené kokosové cukroví se dá konzumovat hned po upečení, ale nejlépe chutná 2 - 3 dny poté, nepotřebuje týdny odležet jako jiné druhy těst.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!