Rychle křehké kokosové těsto recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 300 g máslo 2 ks žloutek 1 ks citron 150 g cukr moučka 350 g hladká mouka vanilková esence 60 g kokosová moučka hladká mouka na vál
Postup Rychle křehké kokosové těsto
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Z celého citronu (bio kvality nebo dobře očištěného) nastrouháme kůru a vymačkáme asi lžíci šťávy
Cukr a máslo utřeme pomocí vařečky, rukou nebo hnětače. Postupně zapracujeme žloutky, prosátou mouku, citronovou kůru, šťávu a nakonec přidáme i strouhaný kokos. Podle chuti můžeme kápnout i trochu vanilkové esence. Zpracujeme hutné kokosové těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a zabalíme do potravinové fólie. Uložíme do ledničky alespoň na hodinu
Z kokosového těsta můžeme tvořit protlačované cukroví pomocí strojku nebo cukrářského sáčku, případně těsto vyválet na pomoučněném vále a vykrajovat nejrůznější tvary. Kokosové cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 - 15 minut podle velikosti
Kokosové těsto si můžeme připravit do zásoby, v lednici vydrží max. týden, ale v mrazáku až měsíc. Upečené kokosové cukroví se dá konzumovat hned po upečení, ale nejlépe chutná 2 - 3 dny poté, nepotřebuje týdny odležet jako jiné druhy těst.