Ovocný koláč z křehkého těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

80 g cukr
1 ks vejce
150 g máslo
400 ml mléko
50 g cukr moučka
200 g hladká mouka
1 hrst mandlové lupínky
200 g měkký tvaroh
80 - 100 g meruňkový džem
1 balíček vanilínový cukr
1 balíček pudinkový přášek
4 - 5 ks ovoce (broskve, jablka, hrušky)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, promícháme s oběma cukry a spojíme s vejcem a změklým máslem. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut rozležet

  2. Mezitím si připravíme tvarohový krém. Pudinkový prášek promícháme s cukrem a mlékem a za stálého míchání na mírném teple připravíme hustý pudink. Vychladlý pudink vymícháme s tvarohem v hladký krém

  3. Ovoce vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 190 °C

  4. Těsto rozválíme na tenkou placku a vtlačíme do formy o průměru asi 28 cm. Na těsto naneseme vrstvu krému, poklademe nakrájeným ovocem a pečeme přibližně 35 - 40 minut. Hotový teplý koláč potřeme rozehřátým džemem, posypeme mandlovými lupínky a necháme vychladnout

  5. Moučník výborně chutná s broskvemi, ale i jiným sezónním ovocem jako jsou jablka nebo hrušky

  6. Extra Jam Meruňka Hamé Sweet nakupujte výhodně na www.hame-eshop.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!