Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

voda
4 ks hermelín
1 ks bageta
olivový olej
4 plátky anglická slanina
1 ks žlutá paprika
250 g cherry rajčátka
1 ks římský salát
1 balení černé olivy bez pecek
brusinková omáčka
1 balení koření grilovaný sýr
1 lžíce koření salát mix

Postup přípravy receptu

  1. Koření na grilovaný sýr zamícháme v olivovém oleji a hermelíny ochuceným olejem potřeme ze všech stran. Hermelíny pečlivě zabalíme do alobalu, aby sýr během grilování nevytekl. Dáme stranou a připravíme si salát

  2. Římský salát natrháme na menší kousky, žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cherry rajčátka nakrájíme na osminky a černé olivy na půlky. Zeleninu v míse promícháme

  3. Do hrnečku dáme 1 polévkovou lžíci koření na saláty, 3 polévkové lžíce olivového oleje a ve stejném poměru studenou vodu

  4. Na rozehřátý gril dáme zabalené hermelíny a mezitím si připravíme bagetku, kterou nakrájíme na plátky a potřeme stejnou směsí jako jsme dávali do salátu. Na gril přidáme plátky slaniny, které necháme grilovat do křupava. Hermelíny grilujeme z každé strany cca 5 - 10 minut. Bagetkám stačí 3 minuty

  5. Jakmile máme všechno hotové, poklademe salát na talíře, přidáme hermelíny, bagetky a sýr dozdobíme brusinkovou omáčkou. Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!