Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- voda 4 ks hermelín 1 ks bageta olivový olej 4 plátky anglická slanina 1 ks žlutá paprika 250 g cherry rajčátka 1 ks římský salát 1 balení černé olivy bez pecek brusinková omáčka 1 balení koření grilovaný sýr 1 lžíce koření salát mix
Postup Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou
Postup přípravy receptu
-
Koření na grilovaný sýr zamícháme v olivovém oleji a hermelíny ochuceným olejem potřeme ze všech stran. Hermelíny pečlivě zabalíme do alobalu, aby sýr během grilování nevytekl. Dáme stranou a připravíme si salát
Římský salát natrháme na menší kousky, žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cherry rajčátka nakrájíme na osminky a černé olivy na půlky. Zeleninu v míse promícháme
Do hrnečku dáme 1 polévkovou lžíci koření na saláty, 3 polévkové lžíce olivového oleje a ve stejném poměru studenou vodu
Na rozehřátý gril dáme zabalené hermelíny a mezitím si připravíme bagetku, kterou nakrájíme na plátky a potřeme stejnou směsí jako jsme dávali do salátu. Na gril přidáme plátky slaniny, které necháme grilovat do křupava. Hermelíny grilujeme z každé strany cca 5 - 10 minut. Bagetkám stačí 3 minuty
Jakmile máme všechno hotové, poklademe salát na talíře, přidáme hermelíny, bagetky a sýr dozdobíme brusinkovou omáčkou. Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou ihned podáváme.