Královská vegetariánská pánev recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

vegeta
bazalka
oregano
1 kostka masox
olivový olej
mletý pepř
sójová omáčka
provensálské koření
1 konzerva rajský protlak
ostrý kečup
sójové maso nebo granulát
rýžové těstoviny
klasik
mražená královská zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu. Do vody přidáme sójovou omáčku (přibližně 1 polévkovou lžíci na 500 ml vody). Po slití těstovin si je dáme do misky a lehce polijeme olejem, aby se těstoviny neslepily

  2. Sójové maso či granulát ze sójového masa uvaříme podle návodu, do vody přidáme kostičku masoxu. Po uvaření vybíráme sítkem a z části vymačkáme nasáklou vodu. Přidáme k těstovinám do misky a promícháme

  3. Na pánvi si lehce rozehřejeme olivový olej a přidáme mraženou královskou zeleninu nebo jinou vlastní chuti. Je to výborné např. z mini mrkviček, květáku, kukuřice, listového hrubě nasekaného špenátu, zelených fazolek apod. Lehce osmažíme. Pokapeme sójovou omáčkou a klasikem. Zamícháme. Poté okořeníme a ochutíme vegetou, mletým pepřem, sušenou bazalkou, provensálským kořením a oreganem. Zamícháme a dusíme do ideálního stavu zeleniny

  4. Když je zelenina měkká a uvařená, přidáme protlak a ostrý kečup, kterým si můžeme vytvořit řidší konzistenci. Chviličku povaříme, přidáme z misky těstoviny se sójovým masem, zamícháme a po chvíli odstavíme

  5. Královskou vegetariánskou pánev podáváme bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!