Tomatový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
4 stroužky česnek
sůl
4 ks cibule
voda
bazalka
mozzarella
olivový olej
bazalkové pesto
1 konzerva rajčatové pyré
1 konzerva loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme

  2. Cibuli zesklovatíme na olivovém oleji. Použitý olej musí být olivový kvůli chuti, ale nemusí být virgin, který stejně není určen pro tepelnou úpravu. Přidáme česnek, oloupaná rajčata, rajčatové pyré, asi 3 snítky bazalky, trošku cukru a podle potřeby podlijeme vodou. Až polévka začne vřít, sundáme ji z plotny a rozmixujeme mixérem. Podle chuti polévku dosolíme a přidáme cukr

  3. Tomatový krém ihned podáváme a podle chuti ho můžeme přizdobit mozzarellou a bazalkovým pestem, které může být koupené nebo doma vyrobené - bazalka, olivový olej, parmezán a piniové ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!