Kedlubnový salát s pečenými brambory recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
česnek
sůl
brambory
1 ks kedlubna
1 ks okurka
citrónová šťáva
olivový olej
1 kelímek bílý jogurt
zelená petrželka
mletý černý pepř
1 ks paprika (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a omyjeme

  2. Salátovou okurku nastrouháme na hranolky, kedlubnu na jemné nudličky a papriku na drobné kostičky

  3. Promícháme jogurt a citrónovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem, cukrem

  4. Zeleninu smícháme s připraveným dresinkem, posypeme petrželkou nebo podle chuti jinými bylinkami a dáme vychladit

  5. Mezitím ve slupce upečeme brambory, omastíme, ochutíme česnekem a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!