Smetanový kedlubnový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl bílý pepř 1 kelímek zakysaná smetana 4 ks kedluben 2 ks vejce natvrdo čerstvá petrželka sušený česnek 1 lžička nakládaný kopr
Postup Smetanový kedlubnový salát
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky
Vše v misce promícháme, přidáme nakládaný kopr a vše lehce spojíme zakysanou smetanou. Podle chuti doplníme bílým pepřem, pouze nepatrně osolíme (nebo vůbec), protože nakládaný kopr bývá dost slaný. Můžeme přidat i špetku sušeného česneku
Smetanový kedlubnový salát můžeme ihned podávat. Je to zdravá a na přípravu snadná svačinka, pro některé klidně i lehká večeře.