Smetanový kedlubnový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
bílý pepř
1 kelímek zakysaná smetana
4 ks kedluben
2 ks vejce natvrdo
čerstvá petrželka
sušený česnek
1 lžička nakládaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Vše v misce promícháme, přidáme nakládaný kopr a vše lehce spojíme zakysanou smetanou. Podle chuti doplníme bílým pepřem, pouze nepatrně osolíme (nebo vůbec), protože nakládaný kopr bývá dost slaný. Můžeme přidat i špetku sušeného česneku

  3. Smetanový kedlubnový salát můžeme ihned podávat. Je to zdravá a na přípravu snadná svačinka, pro některé klidně i lehká večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!