Lasagne od Ječáka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 lžic máslo 1,5 l mléko 1 lžíce bazalka 9 plátků lasagne 2 plechovky žampiony 1 lžíce oregáno 2 hrstě hladká mouka muškátový oříšek 250 g strouhaný sýr 1 lžíce provensálské koření 1/2 kg mleté maso 2 plechovky rajský protlak olej na vymaštění misky
Postup Lasagne od Ječáka
Postup přípravy receptu
-
Na másle opražíme hladkou mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku, kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Když je dovařená, přidáme osušené žampiony a ještě chvilku povaříme
Mleté maso opečeme spolu s oreganem, bazalkou a provensálským kořením, přidáme protlaky, podlijeme troškou vody a povaříme
Zapékací misku, nebo pekáč vymastíme olejem, dáme vrstvu bešamelu, poklademe plátky lasagní, opět bešamel, vrstvu masové směsi, znovu bešamelovou omáčku a takhle opakujeme tři vrstvy. Poslední vrstvou je bešamel. Na ten nakonec navršíme strouhaný sýr a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéci po dobu 30 až 40 minut
Ihned podáváme.