Lasagne od Ječáka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 lžic máslo
1,5 l mléko
1 lžíce bazalka
9 plátků lasagne
2 plechovky žampiony
1 lžíce oregáno
2 hrstě hladká mouka
muškátový oříšek
250 g strouhaný sýr
1 lžíce provensálské koření
1/2 kg mleté maso
2 plechovky rajský protlak
olej na vymaštění misky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle opražíme hladkou mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku, kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Když je dovařená, přidáme osušené žampiony a ještě chvilku povaříme

  2. Mleté maso opečeme spolu s oreganem, bazalkou a provensálským kořením, přidáme protlaky, podlijeme troškou vody a povaříme

  3. Zapékací misku, nebo pekáč vymastíme olejem, dáme vrstvu bešamelu, poklademe plátky lasagní, opět bešamel, vrstvu masové směsi, znovu bešamelovou omáčku a takhle opakujeme tři vrstvy. Poslední vrstvou je bešamel. Na ten nakonec navršíme strouhaný sýr a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéci po dobu 30 až 40 minut

  4. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!