Piškotový tunel recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 lžíce kakao 4 lžíce cukr moučka ovoce 1 kelímek mascarpone 4 lžíce polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček želatinový ztužovač
Postup Piškotový tunel
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme kakaový piškot. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem. K ušlehaným žloutkům přidáme polohrubou mouku, kakao a nakonec přidáme sníh z bílků
Těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem. Piškot pečeme v předehřáté troubě 7 - 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout
Mezitím si ušleháme náplň ze ztužovače na šlehačkové dorty, smetany ke šlehání a mascarpone. Připravíme si kousky ovoce do náplně, například kompotované broskve, mandarinky nebo meruňky
Vychladlý piškot rozřízneme na 2 části podle velikosti formy na srnčí hřbet. Širší částí (asi 2/3 piškotu) vyložíme formu srnčí hřbet a postupně nandáme náplň. Vrstvy náplně střídáme - šlehačková náplň, potom ovoce a znovu šlehačková náplň. Na závěr položíme na vrch zbylou 1/3 piškotu. Zabalíme formu do potravinářské folie a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny ztuhnout
Piškotový tunel vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme jako vynikající zákusek ke kávě nebo čaji.