Piškotový tunel recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce kakao
4 lžíce cukr moučka
ovoce
1 kelímek mascarpone
4 lžíce polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kakaový piškot. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem. K ušlehaným žloutkům přidáme polohrubou mouku, kakao a nakonec přidáme sníh z bílků

  2. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem. Piškot pečeme v předehřáté troubě 7 - 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout

  3. Mezitím si ušleháme náplň ze ztužovače na šlehačkové dorty, smetany ke šlehání a mascarpone. Připravíme si kousky ovoce do náplně, například kompotované broskve, mandarinky nebo meruňky

  4. Vychladlý piškot rozřízneme na 2 části podle velikosti formy na srnčí hřbet. Širší částí (asi 2/3 piškotu) vyložíme formu srnčí hřbet a postupně nandáme náplň. Vrstvy náplně střídáme - šlehačková náplň, potom ovoce a znovu šlehačková náplň. Na závěr položíme na vrch zbylou 1/3 piškotu. Zabalíme formu do potravinářské folie a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny ztuhnout

  5. Piškotový tunel vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme jako vynikající zákusek ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!