Křehké vánoční řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1,5 dl olej 7 ks vejce mléko 1 balíček prášek do pečiva 3 dl med 350 g polohrubá mouka 100 g mleté ořechy 50 g mleté ořechy 50 g slunečnicové semínko višňový džem Schwartau
Postup Křehké vánoční řezy
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a přidáme je k medu a oleji v míse - promícháme
Ke směsi přidáme postupně další přísady - semínka, kokos, 100 g ořechů a mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidáme také mléko, jestliže je těsto málo řídké
Z bílků vyšleháme sníh, který lehce vetřeme do těsta (bez pomoci mixérů)
Těsto rozdělíme na 3 díly a vlijeme na plech (vystlaný pečícím papírem). Budeme mít tedy 3 plechy s těstem
Pečeme při teplotě 150-180 stupňů - přibližně 20 minut, aby mělo těsto nazlátlou barvu
Těsta necháme vychladnout, poté namažeme první - spodní těsto džemem Schwartau, dáme plát druhého těsta, na druhý plát namažeme také džem a přiložíme poslední díl, který posypeme nastrouhanými oříšky
Tip: Těsto si můžeme zpestřit přidáním sušeného ovoce (brusinky, meruňky apod.)
Partnerem receptu jsou džemy Schwartau