Hned měkké vánoční perníčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 1 lžíce kakao 1 ks bílek 3 lžíce med 120 g cukr moučka 300 g hladká mouka 1/2 balíčku kypřící prášek do perníku 1,5 lžička perníkové koření
Postup Hned měkké vánoční perníčky
Postup přípravy receptu
-
Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!
Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce
Na vál nasypeme prosátou mouku, cukr a přidáme perníkové koření, kypřící prášek do perníku, kakao, med, na kousky nakrájené máslo a vejce
Použijeme 2 malá vajíčka, nebo jedno velké. Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme nejlépe přes noc odležet
Z těsta vyválíme asi 3 -5 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formiček různé tvary a klademe dál od sebe na pečící papír. Perníčky pečeme 5 - 7 minut na 175 °C. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem, aby se krásně leskly. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkké. Co si je krásně nazdobit. Nechte se inspirovat zde
Perník a perníčky
Přestože se v poslední době objevují stále nové a nové druhy moučníků a perníků, mnoho z nás často raději sáhne k osvědčeným receptům našich babiček. K takovým patří bezpochyby perníky a drobné perníčky
Tradiční linecké
(doba přípravy 45 min)