Hned měkké vánoční perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce kakao
1 ks bílek
3 lžíce med
120 g cukr moučka
300 g hladká mouka
1/2 balíčku kypřící prášek do perníku
1,5 lžička perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Recepty na tradiční vánoční cukroví, bez kterých si Vánoce nedovedeme představit!

  2. Které druhy vánočního cukroví patří v Česku mezi nejoblíbenější? A jak si vybrat mezi obrovským množstvím receptů bez zdlouhavého hledání ty, které se opravdu podaří? Ušetříme vám práci, tady je 6 top receptů, které stojí za to upéct každé Vánoce

  3. Na vál nasypeme prosátou mouku, cukr a přidáme perníkové koření, kypřící prášek do perníku, kakao, med, na kousky nakrájené máslo a vejce

  4. Použijeme 2 malá vajíčka, nebo jedno velké. Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme nejlépe přes noc odležet

  5. Z těsta vyválíme asi 3 -5 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formiček různé tvary a klademe dál od sebe na pečící papír. Perníčky pečeme 5 - 7 minut na 175 °C. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem, aby se krásně leskly. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkké. Co si je krásně nazdobit. Nechte se inspirovat zde

  6. Perník a perníčky

  7. Přestože se v poslední době objevují stále nové a nové druhy moučníků a perníků, mnoho z nás často raději sáhne k osvědčeným receptům našich babiček. K takovým patří bezpochyby perníky a drobné perníčky

  8. Tradiční linecké

  9. (doba přípravy 45 min)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!