Hlívovka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 2 ks rajče 1 lžíce olivový olej hladká mouka 1/2 ks červená paprika 1/2 ks zelená paprika 300 ml zeleninový vývar 1 lžička mletá sladká paprika 2 hrnky čerstvá hlíva ústřičná
Postup Hlívovka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Papriky a rajčata očistíme, nakrájíme podle libosti
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a osmažíme. Přidáme sladkou papriku a podlijeme vývarem. Přisypeme nakrájené papriky, rajčata a dusíme doměkka
Hlívovku v závěru zahustíme moukou (podle potřeby), přidáme utřený česnek, povaříme 10 minut a podáváme.