Hlívovka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
2 ks rajče
1 lžíce olivový olej
hladká mouka
1/2 ks červená paprika
1/2 ks zelená paprika
300 ml zeleninový vývar
1 lžička mletá sladká paprika
2 hrnky čerstvá hlíva ústřičná

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Papriky a rajčata očistíme, nakrájíme podle libosti

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a osmažíme. Přidáme sladkou papriku a podlijeme vývarem. Přisypeme nakrájené papriky, rajčata a dusíme doměkka

  3. Hlívovku v závěru zahustíme moukou (podle potřeby), přidáme utřený česnek, povaříme 10 minut a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy