Slaný koláč s krémem a cibulí recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 150 g žervé 400 g listové těsto 100 g anglická slanina 80 - 100 ml smetana ke šlehání 2 ks červená cibule mletý černý pepř 150 g kozí tvaroh
Postup Slaný koláč s krémem a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na 3 stejné díly a z každého vyválíme placku asi 3 mm silnou. Každý díl hustě propícháme vidličkou a odložíme do chladu
Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli na jemné nudličky. V míse prošleháme kozí tvaroh s žervé, prolisovaným česnekem a smetanou, až nám vznikne hladký krém. Tvarohový krém podle chuti osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje necháme vyškvařit
Pláty listového těsta potřeme ochuceným tvarohovým krémem, posypeme nakrájenou cibulí, slaninou a zakapeme vypečeným tukem
Slané koláče pečeme v předehřáté troubě na 200°C na plechu vyloženém pečícím papírem, stačí 10 - 12 minut dorůžova. Koláče necháme zchladnout a nakrájíme na porce
Slaný koláč s krémem a cibulí můžeme podávat ještě teplý, ale je dobrý i studený. Výborně chutná k vínu, pivu i jen tak na chuť.