Slaný koláč s krémem a cibulí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
150 g žervé
400 g listové těsto
100 g anglická slanina
80 - 100 ml smetana ke šlehání
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
150 g kozí tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na 3 stejné díly a z každého vyválíme placku asi 3 mm silnou. Každý díl hustě propícháme vidličkou a odložíme do chladu

  2. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli na jemné nudličky. V míse prošleháme kozí tvaroh s žervé, prolisovaným česnekem a smetanou, až nám vznikne hladký krém. Tvarohový krém podle chuti osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje necháme vyškvařit

  3. Pláty listového těsta potřeme ochuceným tvarohovým krémem, posypeme nakrájenou cibulí, slaninou a zakapeme vypečeným tukem

  4. Slané koláče pečeme v předehřáté troubě na 200°C na plechu vyloženém pečícím papírem, stačí 10 - 12 minut dorůžova. Koláče necháme zchladnout a nakrájíme na porce

  5. Slaný koláč s krémem a cibulí můžeme podávat ještě teplý, ale je dobrý i studený. Výborně chutná k vínu, pivu i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!