Hlívový guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl majoránka 250 g cibule cibule kmín voda 250 g hlíva ústřičná mletý pepř mletá sladká paprika 1/2 plechovky malý rajský protlak
Postup Hlívový guláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupané stroužky česneku prolisujeme
Na 2 velkých lžících sádla necháme zezlátnou cibuli. Připravujeme- li vegetariánskou verzi guláše, nahradíme sádlo rostlinným olejem
Poté přisypeme hlívu a 2 - 3 lžičky sladké papriky. Lehce opečeme a přidáme sůl, pepř, kmín, rajský protlak, prolisovaný česnek a trochu vody. Dusíme pod pokličkou. Jakmile se voda vyvaří a hlíva se začne lehce přichytávat, dolijeme opět trochu vody. Dolévání vody opakujeme, dokud hlíva nezměkne
Nakonec hlívový guláš dochutíme majoránkou a můžeme znovu osolit a opepřit. Pokud je guláš příliš vodnatý, necháme bez pokličky přebytečnou vodu vypařit
Hlívový guláš na talíři ozdobíme kolečky cibule a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.