Plněná vejce s červenou řepou v aspiku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2,5 lžíce cukr sůl 2 lžíce máslo 50 ml ocet 1 lžíce majonéza 400 ml voda 1 lžička plnotučná hořčice 5 ks vejce natvrdo čerstvě mletý černý pepř 20 g želatina v prášku 400 g vařená červená řepa
Postup Plněná vejce s červenou řepou v aspiku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si plněná vejce. Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme na půlky. Žloutky přendáme do misky a spolu s máslem, majonézou a hořčicí umícháme do hladkého krému, který podle chuti osolíme a opepříme. Krémem naplníme půlky uvařených bílků a odložíme je do lednice
Formu na aspik vyložíme potravinovou folií. Vařenou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Želatinu promícháme se 150 ml vody a necháme nabobtnat. V rendlíku promícháme 250 ml osolené vody s cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a voda bude skoro vřít. Pak přidáme ocet, nádobu odstavíme z tepla a vmícháme nabobtnalou želatinu
Na dno formy nalijeme asi do výše 3 mm želatinu, kterou necháme ztuhnout. Pak klademe vedle sebe plněná vajíčka řezem dolů, přidáme nakrájenou červenou řepu a vše zalijeme zbývající želatinou. Ztuhlý aspik vyklopíme z formy a nakrájíme na porce
Plněná vejce s červenou řepou v aspiku podáváme jen tak jako chuťovku, případně s pečivem jako lehkou večeři.