Avokádová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce majonéza
1 ks avokádo
2 lžíce olivový olej
1 lžíce nasekaná petrželka
mletý černý pepř
1 lžíce nasekaná bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme.

  2. Vydlabanou dužinu vložíme do mixéru. Přidáme olej, majonézu, česnek, bylinky a trochu soli a pepře. Mixér zapneme a omáčku rozmixujeme dohladka. Avokádovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.

  3. Hotovou avokádovou omáčku podáváme s vařenými těstovinami nebo pečenými brambory. Je ale skvělá k pečeným nebo grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!