Avokádová pomazánka s česnekem recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule rajče 1/2 ks citron 1 ks avokádo mletý pepř chia semínka
Postup Avokádová pomazánka s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Pokud někomu vadí štiplavá příchuť, může cibuli ještě spařit horkou vodou, případně osmažit na trošce olivového oleje
Z poloviny citronu vymačkáme šťávu
Avokádo podélně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Správně zralé avokádo by mělo být krásně žluté a směrem ke slupce mírně zelenkavé. A samozřejmě měkké jako povolené máslo
Avokádo pomocí lžíce vydlabeme do misky, ve které budeme pomazánku připravovat. Přidáme oloupané a prolisované stroužky česneku. Přidáme všechny ostatní ingredience - žervé, cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř
Vše pečlivě promačkáme vidličkou a spojíme
Avokádová pomazánka je tímto hotová. Podáváme ji ihned, není vhodná k uložení do lednice, druhý den by zvodnatěla a zhnědla.