Barevná zeleninová musaka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 ks lilek 4 dl bílý jogurt 6 ks vařené brambory 2 ks červená cibule 200 g ovčí sýr 2 ks barevná paprika podle chuti sůl tymián oregano mletý černý pepř podle potřeby strouhanka na vysypání olej na vymazání
Postup Barevná zeleninová musaka recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře omyté lilky nakrájíme na slabá kolečka. Lilky osolíme a necháme je stát 20 minut. Lilky poté otřeme kuchyňskou kartou. Omytou a osušenou papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na širší kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na slabé osminky. Rajský protlak promícháme s jogurtem, rozetřeným česnekem a třetinou nastrouhaného sýru. Větší oloupané uvařené brambory nakrájíme asi na 5 cm silné plátky.
Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno formy poskládáme část brambor. Brambory osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Brambory potřeme částí jogurtové směsi a na jogurt poskládáme část zeleniny. Pokračujeme s brambory, které nezapomeneme okořenit, jogurtem a zeleninou. Ukončíme brambory, které přelijeme zbytkem jogurtu, poté posypeme zbytkem sýru.
Barevnou zeleninovou musaku pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 minut.
Barevnou zeleninovou musaku nakrájíme. Je dobrá samotná a jako příloha k masu.