Barevná zeleninová musaka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks lilek
4 dl bílý jogurt
6 ks vařené brambory
2 ks červená cibule
200 g ovčí sýr
2 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
tymián
oregano
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté lilky nakrájíme na slabá kolečka. Lilky osolíme a necháme je stát 20 minut. Lilky poté otřeme kuchyňskou kartou. Omytou a osušenou papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na širší kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na slabé osminky. Rajský protlak promícháme s jogurtem, rozetřeným česnekem a třetinou nastrouhaného sýru. Větší oloupané uvařené brambory nakrájíme asi na 5 cm silné plátky.

  2. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno formy poskládáme část brambor. Brambory osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Brambory potřeme částí jogurtové směsi a na jogurt poskládáme část zeleniny. Pokračujeme s brambory, které nezapomeneme okořenit, jogurtem a zeleninou. Ukončíme brambory, které přelijeme zbytkem jogurtu, poté posypeme zbytkem sýru.

  3. Barevnou zeleninovou musaku pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 minut.

  4. Barevnou zeleninovou musaku nakrájíme. Je dobrá samotná a jako příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!