Barevný salát s citronovou zálivkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce petrželka
2 ks rajče
1 ks citron
3 lžíce olivový olej
1 ks zelená paprika
1 hlávka hlávkový salát
1 ks žlutá paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát opereme a keramickým nožem nakrájíme na slabé proužky. Listy salátu můžeme případně jen natrhat na kousky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme a bez zrníček nakrájíme na slabá kolečka či proužky. Petrželku opereme a nasekáme nadrobno

  2. Z čistého bio citronu nastrouháme žlutou kůru a vymačkáme šťávu. Olivový olej promícháme s citronovou šťávou, mletým pepřem, solí a nasekanou petrželkou. Zálivku promícháme se salátem

  3. Barevný salát s citronovou zálivkou podáváme jako přílohu a také samotný jako dietnější večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!